23948sdkhjf

Reledo har förvärvat ytterligare bolag

Det var i slutet av maj som nyheten kom om att investeringsbolaget Celero Capital har förvärvat fyra bolag som initialt ska utgöra basen i nylanserade plattformen Reledo; ICG Sverige, Ekebybruk Städ och Lokalservice, Bofint Städservice Sverige och Exiso.

Nu har Reledo gjort ytterligare förvärv då familjeägda Jörnsveds Charkstäd i mitten av augusti förvärvades och ska ingå i gruppen som ska erbjuda skräddarsydda lösningar inom facility management till små- och medelstora företag.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva Jörnsveds Charkstäd som en del av Reledo. Tillsammans med de andra bolagen i gruppen kan vi fördjupa samarbetet med nuvarande kunder samt bredda vår kundkrets, säger vd Johnny Jörnsved som tillsammans med sin bror Christian Jörnsved, vice vd, driver bolaget i tredje generationen.

Jörnsveds Charkstäd, som har varit verksamt i över 65 år, är en helhetsleverantör av specialiserade rengöringstjänster med huvudinriktning mot livsmedelsindustrin och hygienteknik, men även lokalvård och servicearbeten.

Bolagen ska utgöra basen i nylanserade plattformen Reledo och erbjuda skräddarsydda lösningar inom facility management till små- och medelstora företag. Planen är att växa med ytterligare förvärv. Celero äger 85 procent av Reledo medan entreprenörerna äger resterande 15 procent. Reledo äger i sin tur 100 procent av dotterbolagen och Celero kommer initialt även vara representerade i respektive bolags styrelse. I samband med tillkännagivandet av satsningen berättade Peter Möller, managing partner, Celero Cpaital om planerna framgent.

Hur många fler bolag ska förvärvas i år under de närmaste fem åren?

– Vi har en aktiv förvärvsagenda med ett stort antal bolag i vår pipeline. Vi är dock mycket noga med vilka bolag vi köper så kvalitet är viktigare än kvantitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282