23948sdkhjf

Reledo har förvärvat ytterligare bolag

Det var i slutet av maj som nyheten kom om att investeringsbolaget Celero Capital har förvärvat fyra bolag som initialt ska utgöra basen i nylanserade plattformen Reledo; ICG Sverige, Ekebybruk Städ och Lokalservice, Bofint Städservice Sverige och Exiso.

Nu har Reledo gjort ytterligare förvärv då familjeägda Jörnsveds Charkstäd i mitten av augusti förvärvades och ska ingå i gruppen som ska erbjuda skräddarsydda lösningar inom facility management till små- och medelstora företag.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva Jörnsveds Charkstäd som en del av Reledo. Tillsammans med de andra bolagen i gruppen kan vi fördjupa samarbetet med nuvarande kunder samt bredda vår kundkrets, säger vd Johnny Jörnsved som tillsammans med sin bror Christian Jörnsved, vice vd, driver bolaget i tredje generationen.

Jörnsveds Charkstäd, som har varit verksamt i över 65 år, är en helhetsleverantör av specialiserade rengöringstjänster med huvudinriktning mot livsmedelsindustrin och hygienteknik, men även lokalvård och servicearbeten.

Bolagen ska utgöra basen i nylanserade plattformen Reledo och erbjuda skräddarsydda lösningar inom facility management till små- och medelstora företag. Planen är att växa med ytterligare förvärv. Celero äger 85 procent av Reledo medan entreprenörerna äger resterande 15 procent. Reledo äger i sin tur 100 procent av dotterbolagen och Celero kommer initialt även vara representerade i respektive bolags styrelse. I samband med tillkännagivandet av satsningen berättade Peter Möller, managing partner, Celero Cpaital om planerna framgent.

Hur många fler bolag ska förvärvas i år under de närmaste fem åren?

– Vi har en aktiv förvärvsagenda med ett stort antal bolag i vår pipeline. Vi är dock mycket noga med vilka bolag vi köper så kvalitet är viktigare än kvantitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079