23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbar lokalvård med beprövad & hälsosäker metod

Professionell lokalvård behöver inte innebära hälsofarliga rengöringsmedel. Idag utför allt fler kemikaliefri städning - metoder som är beprövade och testade av professionella i snart ett decennium och som gör stor skillnad för arbetsmiljö och hållbarhet.

Traditionella städmetoder förlitar sig på rengöringsmedel med hälsoskadliga kemikalier, som bevisats ha negativ påverkan på både människor och miljö. Trots innovativa framsteg som gjorts det senaste decenniet med kemikaliefria alternativ, för en mer hållbar lokalvård, är det många användare och aktörer som fortfarande städar på det traditionella sättet.

 

Ny teknik med ett decennium på nacken
För ungefär tio år sedan tog vi fram det avjoniserade vattnet UltraH2O by OrboTech, ett koncept för en mer hållbar lokalvård. UltraH2O produceras genom en filtertub och tappas upp i mindre sprayflaskor för att sedan användas inom interiörstädning i kombination med högkvalitativa mikrofiberdukar, en optimal metod för hållbar lokalvård. Då, i mitten på 2010-talet var det revolutionerande och många trodde att denna metod var för bra för att vara sann.

Men avjoniserat vatten hade redan använts inom fasadrengöring under många år med otroliga resultat, vilket gjorde att vi hade en stark tro på tekniken och dess funktion. Efter ett tag började allt fler få upp ögonen för produkten och det koncept vi idag kallar Kemikaliefri städning, både befintliga och nya kunder började efterfråga nya bättre sätt att städa. Ser man tillbaka idag så var dessa kunder riktiga pionjärer som faktiskt var före sin tid med att utföra en mer hållbar lokalvård. Tekniken och metoden var redan då beprövad, men inte så vanlig och accepterad som den är idag.

 

Hur fungerar det?

UltraH2O-filtret kopplas till inkommande kallvatten, vattnet avjoniseras och filtreras från dess naturliga salter och mineraler. Filtreringen sker direkt och ut kommer ett pH-neutralt ultrarent vatten som vill återställa sin normala balans och därför söker, löser och absorberar smuts.

 

En ljus framtid, trots skadliga kemikalier

Om vi snabbspolar fram till idag så har fokuset på arbetsmiljö och hållbarhet verkligen exploderat. Detta har lett till flera utmanare på marknaden med produkter som inte alltid håller vad de lovar. Det är nu också fler personer och företag än någonsin som aktivt jobbar med hållbarhetsfrågor och letar mer hållbara produkter och metoder, baserade på den senaste forskningen och faktan. Många inser att det traditionella sättet att städa och att använda hälsoskadliga kemikalier inte fungerar i ett modernt samhälle. 

Förutom en större miljöpåverkan är dessa rengöringsmedel också direkt farliga för oss människor och kan vid användning ge skador på hud och lungor. En studie från Norge visar också på mer dolda och långsiktiga skador. Enligt studien kan barn till kvinnor som arbetat med lokalvård och som exponerats för stora mängder rengöringsmedel och desinfektionsmedel få allvarliga hälsoproblem. Detta även om de föds flera år efter att mamman arbetat med medlen. Bland annat så ökar risken att barnet drabbas av astma med 71 procent.

 

Testat av oberoende och välbeprövad metod

UltraH2O by OrboTech är en välbeprövad produkt som testats av oberoende aktörer och som dagligen används för hållbar lokalvård av kommuner, kyrkor, städ- och FM-bolag, hotell med flera. I dagsläget finns det väldigt få incitament att inte gå över till kemikaliefri städning med avjoniserat vatten och väldigt mycket som styrker att avvecklingen av traditionella rengöringsmedel bör gå snabbare.

 

Vill du veta mer om UltraH2O - avjoniserat vatten och kemikaliefri städning?  Boka tid med våra experter.

Länk till finsk rapport >
Länk till artikel om studie > 

 

 

 

OrboTech Sweden AB
Skönsbergsvägen 63
856 31 Sundsvall
Sundsvalls kommun
Sverige
VAT nummer: SE5568819345

Kontaktperson

ME

Sänd till en kollega

0.047