23948sdkhjf

CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man

CWS Sweden har förvärvat serviceleverantören Kem-Man med säte i Umeå.  Förvärvet av verksamheten i gäller från 1 januari 2023 och investeringar för att stärka verksamheten ska ha påbörjats med den tidigare ägarfamiljen Larsson i spetsen.  Samtlig personal kommer att övertas av CWS.

–Kem-Man är ett familjeföretag som vill ge Norrland ett hållbart alternativ inom tvättservice och när de kontaktade oss för att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans, fanns det inga tveksamheter. Vi ser fram emot att välkomna all personal, aktuella och nya kunder, säger Fredrik Andersson, vd på CWS Sweden i en kommentar.

Kem-Man, är  en leverantör av arbetskläder, linne och entrémattor med service och anläggningen i Umeå kommer att gå under namnet CWS Sweden.  Förhoppningen är nu att växa med fler kunder inom arbetskläder, mattor och hygienlösningar. 

– Vi har länge velat ta steget att kunna erbjuda våra hyr- och tvättjänster till fler kunder. För att ta det steget ville vi ha med en stark partner som står för samma värderingar och har samma mål som vår familj. Med vår stora erfarenhet av tvätteribranschen så var valet självklart att först tillfråga CWS och vi blev väldigt glada och stolta att CWS såg potentialen i oss och valde att göra ett förvärv av vår verksamhet, säger Peter Larsson, ägare av Kem-Man i Umeå och platsansvarig på anläggningen. 

Bolaget och varumärket CWS har varit verksamt i Sverige sedan 2003 och genererade  en omsättning på 464 miljoner kronor i Sverige 2021. Aktörens rötter i Sverige finns tvätterierna Leitex i Solna, Mölnbotvätten i Södertälje och Bergeå Tvätt i Avesta, som startade på 1920-talet, 1950-talet och 1940-talet. I dag finns även en produktionsanläggningar för textiltvätt i Märsta.

CWS Sweden är ett dotterbolag till anrika tyska CWS-boco International GmbH. Gruppen sysselsätter i dag cirka 11 000 personer i 15 länder. År 2020 genererade CWS-boco-koncernen en omsättning på 1,2 miljarder euro. Franz Haniel & Cie. GmbH innehar 100 procent av aktierna. 

CWS sortimentet är indelat i produkter och tjänster inom områdena hygien, entrémattor, arbetskläder, linne och sjukvård. Det svenska bolaget fokuserar på försäljning, distribution och service av arbetskläder, linne och entrémattor i olika varianter och storlekar. 

–CWS, som är familjeägt sedan 1756, delar Kem-Mans värderingar där fokus ligger på hög kvalitet med familjär touch och där långsiktighet går före kortsiktiga beslut. Familjen kan nu i CWS regi satsa fullt ut på att erbjuda sina befintliga tjänster och dessutom addera CWS hela produktflora som förutom arbetskläder, linne och entrémattor även innefattar hygienlösningar, säger Fredrik Andersson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078