23948sdkhjf

Swatab förvärvas av Sandberg Development – blir helägt dotterbolag

Sandberg Development köper resterande del av vattenteknikbolaget som ligger bakom Diro-systemet.

2018 investerade familjeägda Sandberg Development i vattenteknikbolaget Swatab, grundat 2013 av familjen Klöfverskjöld, och nu har koncernen köpt resterande del av bolaget och Swatab blir därmed ett helägt dotterbolag i koncernen.

2018 köpte Sandberg cirka 25 procent av bolaget.

– Ett positivt steg i Swatabs utveckling som tydligt visar att Sandberg Development ser Swatab som en viktig del i sin satsning på vattenteknik, säger Mats Marklund, vd, Swatab.

Swatab ligger bakom den patenterade filtertekniken, Diro-systemet, som bygger på att städa och tvätta utan kemikalier, i ultrarent vatten, och som används av kunder framför allt inom offentlig verksamhet och inom städ- och tvättbranschen.

– Det är med glädje vi nu tar nästa steg i vår framgångsrika resa och förvärvar den utestående delen av Swatab. Investeringen är helt i linje med vår satsning på vattenteknik med stor tillväxtpotential. Som ägare erbjuder vi uthållighet, industriell och kommersiell erfarenhet vilket krävs för att kunna ta nästa steg, säger Stefan Persson, vd och koncernchef på Sandberg Development.

Någon köpesumma kommuniceras inte i pressmeddelandet.

I oktober investerade Sandberg Developments, som har fokus på bolag inom vattenteknik, livskvalitet och trygghet, i vattenteknikbolaget Drupps som utvecklat en patenterad teknik för vattenåtervinning av förångat vatten. Koncernens innehav utgörs även av dotterbolagen

Aimpoint, GAIM, Granuldisk, RESCUE Intellitech och därtill har bolaget minoritetsägande i Orbital och ISEC Monitoring Systems samt börsnoterade Camurus.

Koncernen omsatte 1,4 miljarder kronor 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109