23948sdkhjf

Årets Städföretag korat: ”Är ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll”

50-femme har korats till Årets Städföretag 2022 i styv konkurrens med medfinalisterna Kundpartner Syd och Städpulsen.

– Att vi vunnit Årets Städföretag är ett kvitto att vi är på väg åt rätt håll. När vi startade det här bolaget så sas det att ingen vill betala så mycket för städning, och vi har lyckats motbevisa det, säger Linda Amiri, vd, 50-femme i en kommentar.

Utmärkelsen delas ut av arbetsgivar- och branschorganisationen Almega Städföretagen och fackliga organisationerna Fastighets och Kommunal. 50-femme korades under det årligt återkommande evenemanget Stora Städbranschdagen som arrangeras av Almega Städföretagen och ägde rum i Stockholm den 20 oktober.

– Priset betyder givetvis jättemycket. Delvis ska vi såklart fira med vår personal, men också markera i stort inte bara gentemot branschkollegor men även kunder och personal att vi är en seriös aktör och en bra arbetsgivare. Ju fler som jobbar som oss, desto sundare för branschen i stort, säger Lisa Wester, vice vd, 50-femme.

För att kvalificeras till priset Årets Städföretag måste företaget vara medlem hos Almega Serviceföretagen, samt vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd.

Därtill tittar juryn också hur aktören sköter arbetsmiljö- och miljöarbetet, kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis, att bolaget har välordnad och god ekonomi, goda fackliga relationer och personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt.

– Med priset vill vi lyfta fram föredömen i städbranschen – ett sätt för oss att synliggöra god kvalitet och på så sätt höja branschens status, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert, Almega Städföretagen.

Juryns motivering lyder:

En feministisk, rättvis och hållbar städfirma, som gjort som sin affärsidé att erbjuda kvinnliga anställda ”manslöner” – 50-femme betalar högre lön för sina anställda och jobbar långsiktigt med hög nöjdhet både bland kunder och medarbetare. Det är ett snabbt växande företag som utmanat hela branschen med sin lönesättningsstrategi och sitt aktiva arbete med att inspirera konkurrenter till liknande arbetsvillkor och prisnivåer.

Tidigare vinnare är bland andra Småländska Städ, Sesab Service och Norrlands Miljövård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267