23948sdkhjf

Städföretag betalar ersättning efter utredning om åldersdiskriminering

Ett städföretag i Linköpingsområdet har valt att betala ersättning till en kvinna efter att Diskrimineringsombudsmannen, DO utrett åldersdiskriminering, det uppger myndigheten i ett pressmeddelande.

Detta efter att DO kontaktat företaget med en framställan om krav på diskrimineringsersättning. Om företaget inte betalade kvinnan hade DO för avsikt att lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Upprinnelsen till tvisten var att kvinnan hade gjort en förfrågan om arbete hos företaget efter att ha sett en annons på Facebook. Efter en tids dialog fick hon beskedet att man ville ha yngre kvinnor. Hon var vid tiden för förfrågan 57 år gammal.

”Efter att under cirka tre månader ha haft en dialog med en representant för företaget fick hon beskedet att hon inte kunde erbjudas en intervju eftersom företaget sökte yngre kvinnor för det aktuella arbetet”, skriver DO.

DO fann efter utredning ett tydligt samband mellan nekandet till arbete och kvinnans ålder, och att kvinnan genom företagets agerande har blivit diskriminerad på ett sätt som har samband med ålder.

Då företaget nu valt att betala ersättningen som DO begärt avslutas nu ärendet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078