23948sdkhjf

Här är årets finalister i Clean Bright Awards

Den 15 november äger Clean Bright Awards rum och vinnarna koras under branschmässan Clean & Facility på Kistamässan i Stockholm.

Rent kan stolt presentera de 14 finalisterna i Clean Bright Awards 22 i 5 kategorier; Årets framtidslöfte, Årets städare, Årets arbetsledare, Årets miljöföretag och Årets branschföretag.

I kategorien Årets Framtidslöfte är Georgia Tsoukatou, verksamhetsutvecklare, avdelningen Service, Äldre samt vård och omsorgsförvaltningen vid Göteborgs stad och Agnieszka Sobczyk, arbetsledare, Primär Lokalvård nominerade. 

Utmärkelsen Årets Framtidslöfte delas ut till en yngre person med stor potential. Personen har med sina egenskaper stora möjligheter att i framtiden sätta prägel på branschen och premieras för kreativitet, nyfikenhet, engagemang och nytänkande.

I kategorien Årets Städare är Arstanbek Abdyldabekov, Asteri Facility Solutions, Sahar Mazooji, Sodexo, och Jessica Ljungman, FM-service, Halmstads kommun finalister.

Utmärkelsen tilldelas en städare är flexibel, tar egna initiativ och som snabbt kan lösa problem med allt från smittspridning till golvvård. Årets städare är en person som har kunskap om olika rengöringstekniker, hur man hanterar städmaskiner samt om olika material och rengöringsprodukter. Dessutom ska städaren ha kunskap om bra arbetsteknik för att undvika belastningsskador.

I kategorin Årets Arbetsledare är Therese Berg, städledare, Norrtälje kommun lokalvårdsenheten, Toma Muhhanad, städledare, Städservice Uppsala kommun och Monica Karlsson, teamledare Städ, Servicekontoret vid Halmstad kommun finalister.

För att bli finalist i kategorin arbetsledare, ett yrke som  fyller en viktig funktion och bär ett stort ansvar på sina axlar, ska medarbetaren förutom att arbeta operativt med att styra och utveckla verksamheten, även lösa många olika sorters problem. Dessutom ingår ett HR-ansvar och med kategorin vill juryn främja och lyfta fram en riktigt god förebild i dessa avseenden.

Utmärkelsen Årets Miljöföretag tilldelas ett företag eller verksamhet som på ett föredömligt, inspirerande och aktivt sätt bidrar till att branschen i stort utvecklas hållbart. Företaget eller verksamheten ska själva tydligt integrera hållbarhetsfrågor, som social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet, i sin affärsstrategi och ta långsiktigt ansvar för den egna påverkan i branschen, samhället och ekosystemet.  Det är avgörande att företaget eller verksamheten lever som de lär för sin egen del men också för sina kunder och sina medarbetare.

I år är Sesab Service, Tana-Chemie och Halmstad Kommun finalister i Årets Miljöföretag.

Nominerade i kategorin Årets Branschföretag är Kundpartner Syd, ISS Facility Services och NRSE Sverige. 

Årets branschföretag är ett städföretag eller ett företag som är leverantör till branschen. Företaget ska präglas av en lyhördhet mot både kunden och sina medarbetare med fokus på att motivera, engagera och utveckla sin personal, sina tjänster och produkter. Vinnarföretaget ska symbolisera den utveckling och framtidstro som branschen behöver samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare.

Juryns motiveringar och alla finalisterna finns här. Mer om branschmässan Clean & Facility som äger rum på Kistamässan den 15 till 16 november  hittar ni här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094