23948sdkhjf

Ännu ett förvärv för Mittstäd

Så sent som i april förvärvades Norrclean och nu har Mittstäd, genom bolaget Mittstäd i Norrland Holding, köpt samtliga aktier i Städkompetens i Norrland av den tidigare ägaren Mats Koivusalo.

Städkompetens är grundat 2003 och har huvudsäte i Umeå samt filial i Skellefteå och ska leva vidare med samma namn även efter att den nya ägaren tagit över.

– Genom den här affären växer vi rejält i Västerbotten och får in personal med hög kompetens, säger Mittstäds vd Lars Holmlund i en kommentar.

– Städkompetens är ett välskött företag med ordning och reda. De har sina bas i Umeå med en filial i Skellefteå men driver flera städentreprenader i hela Västerbotten.

Affären blev klar den 9 juni men Mittstäd tog över det ekonomiska ansvaret den 1 maj 2022. Enligt ett pressmeddelande ska Städkompetens ha uppvaktats av flera intressenter inom branschen som varit intresserade av att förvärva bolaget.

– Vi delade många värderingar och jag känner mig trygg att de kommer att ta hand om personalen och kunderna på bästa sätt, säger Mats Koivusalo, tidigare ägare av Städkompetens.

Städkompetens har 52 anställda och redovisade en nettoomsättning på nära 32 miljoner kronor för det senaste räkenskapsåret, avslutat i april 2021. Rörelseresultatet, EBITDA, uppgick till drygt 1 miljon kronor. 

Mittstäd har 175 anställda och årsomsättning uppgår till 70 miljoner per år. Huvudkontoret finns i Sundsvall och aktören har verksamhet i Ånge, Östersund, Duved, Umeå, Skellefteå, Luleå och Haparanda. 

I en intervju med Rent från oktober 2020 uttryckte Lars Holmlund ambitionen att Mittstäd skulle med fokus på kvalitet och lokalkännedom växa rejält norr om Gävle. Något som bland annat sker med hjälp av förvärv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078