23948sdkhjf

Homemaids vd: ”Den starka tillväxten fortsätter”

Efter en svagare inledning ökade hemservice- och lokalvårdsbolagets omsättning med 48,9 procent under årets första kvartal.

Homemaids nettoomsättning uppgick till 94,9 miljoner kronor vilket motsvarar en tillväxt om 48,9 procent under årets första kvartal, januari till mars. Rörelseresultat före förvärvsrelaterade avskrivningar för koncernen uppgick till 6,6 miljoner kronor (4,8).

Rörelseresultatet, EBITDA, uppgick under perioden till 7,5 miljoner kronor (5,3).

”Den starka tillväxten fortsätter och omsättningen i koncernen har ökat med 48,9 procent i kvartalet. Ökningen kom både från organisk tillväxt och genomförda förvärv”, skriver bolaget i rapporten.

Under kvartalet förvärvade Homemaid Leksandsbaserade rörelsen Dala Service och tillträdde skedde den 1 februari. Dala Service har cirka 95 kunder och 42 anställda och med en omsättning som uppgick till cirka 17 miljoner kronor i fjol.

Köpet av Dala Service följer på förvärven av dotterbolagen Top Städ och KS Städ & Fönsterputs, som förvärvades 2021, och son enligt bolaget utvecklas enligt plan.

Homemaid grundades 1997 och bedriver verksamhet inom hushållsnära tjänster samt lokalvård hos företag.

”I kvartalets inledning påverkades omsättning och marginal negativt till följd av covid 19. Sjukfrånvaron hos både personal och kunder var högre än vi hittills upplevt under covid 19 och det gav en svag start på året”, skriver bolaget i rapporten.

Homemaid noterar dock att efterfrågan på löpande abonnemangsstäd varit god och att antalet kunder är växande vilket enligt bolaget ger en positiv effekt i kvartalet och enligt vd borgar även för en positiv utveckling framöver. Dock

”Homemaids ambition är att fortsatt uppnå en stark tillväxt inom området Rut samt företagsstäd, genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv. På en starkt konkurrensutsatt marknad blir varumärke och image allt viktigare. Marknadsinsatser och kommunikation är därför av stor vikt”, uppger bolaget.

Förutom marknadsinsatser satsar bolaget även på utbildning av personalen inom bland annat städkompetens, försäljning och ledarskap, heter det vidare.

”Det är med stor tillförsikt vi stänger första kvartalet och vi ser med spänning fram emot resten av 2022”, uppger vd Stefan Högkvist i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078