23948sdkhjf

Homemaid gör ytterligare förvärv

Köper bolag inom lokalvård i Dalarna.

Hemserviceföretaget Homemaid har förvärvat inkråmet i Dala Service AB.

Dala Service, grundat 1990 och som utför lokalvård på företag i Leksand, har en årsomsättning på cirka 17 miljoner kronor och ett rörelseresultat om 2,4 miljoner kronor. Bolaget har drygt 95 kunder och 42 anställda. 

Köpeskillingen uppgår till 7,5 miljoner kronor.

”Förvärvet kommer att genomföras som en kontantaffär. Förvärvet finansieras genom en kombination av interna medel och banklån”, heter det i ett pressmeddelande och det framgår att förvärvet finansieras genom till 50 procent av interna medel och 50 procent genom banklån.

– Vi ser fram emot detta tillskott till vår verksamhet och vi avser att fortsätta ge den goda servicen som Dala Service AB levererat. Med kompetenta medarbetare och med förståelse för den enskilda kundens förväntningar på sitt uppdrag har vi de bästa förutsättningar att kunna ge god service till våra kunder, säger Stefan Högkvist, vd, Homemaid i en kommentar

Tillträde väntas ske den 1 februari 2022.

– Homemaid motsvarar de önskningar vi haft om att hitta en ägare med god branschkännedom, erfarenhet och motsvarande värderingar som kan driva och utveckla verksamheten vidare, säger Ted Danielsson, ägare Dala Service.

Homemaid omfattar i dag 18 kontor i Sverige med mer än 900 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078