23948sdkhjf

Coor prisas för mångfalds- och jämställdhetsarbete

Coor kvalar in på förstaplatsen och fick högsta poäng i indexet She Index powered by EY. Enligt årets analys av företagen i Sverige fick Coor Service Management AB 92 av 100 poäng, vilket är högst av de 124  företag i Sverige som deltog.

Bakom ökningen i indexet ligger bland annat förändringen av könsfördelningen för högsta ledningen och styrelsen.

– För oss på Coor är människorna det allra viktigaste för vår framgång – och alla medarbetare är lika viktiga. Vi arbetar alltid för jämställdhet, mångfald och inkludering och det här priset är ett bevis för att vi är på rätt väg med vårt viktiga arbete. Ett av våra mål handlar om lika möjligheter - att vi ska ha lika många manliga och kvinnliga chefer. I år uppnådde vi målet och det är jag så stolt över. Vi kommer att fortsätta att fokusera på de här frågorna på Coor och priset ger oss ännu mer energi att göra det, säger Magnus Wikström, landschef Coor i Sverige.

Analysen för näringslivet i Norden visar att bara 23 procent av företagen har en jämställd högsta ledning. På styrelsenivå ser det bättre ut, där är det 43 procent av företagen i SHE Index som har en jämställd könsfördelning.

Företag deltar frivilligt i tjänsten genom att svara på 36 frågor inom 6 olika kategorier. Baserat på informationen har ett individuellt index beräknats för varje företag, vilket är ett tal mellan 0 och 100, som sammanfattar företagets arbete med mångfald, jämställdhet och inkludering. I indexet utvärderas även företagens aktiva arbete med mångfald och inkludering. I indexet utvärderas även företagens aktiva arbete med mångfald och inkludering.

124 företag från Norge, Sverige och Finland deltar i årets index. Coor tog emot priset när SHE Conference för första gången arrangerades i Stockholm. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.252