23948sdkhjf

Städföretag anmäls för kränkande behandling

Fastighets har anmält KZ service & städ i Halmstad. Det regionala skyddsombudet har begärt att Arbetsmiljöverket kräver ändringar eller stoppar arbetet, uppger tidningen Fastighetsfolket.

Fastighetsfolket skriver att anmälningarna, två så kallade 6:6a-anmälningar, handlar om "smittrisker, och om anställda som behandlas kränkande och tvingas jobba så mycket att det är skadligt för hälsan".

Arbetsmiljöverket besökte KZ service & städ i förra veckan för att samla information. Nu har vd:n två veckor på sig att skicka in handlingar som svarar på frågorna:

1. Hur undersöker och riskbedömer ni arbetsförhållandena när det gäller smittrisker?

2. Hur undersöker ni fortlöpande arbetsförhållandena när det gäller organisatoriska och sociala faktorer? Vi vill se skriftliga rutiner.

3. Hur har ni gått tillväga i er senaste undersökning av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön? Vi vill se en dokumenterad riskbedömning och eventuell handlingsplan.

4. Hur ser mål och rutiner ut för hur ni arbetar med arbetsanpassning och rehabilitering för era arbetstagare?

Svaren ligger till grund för om företaget ska få krav på sig att ändra på något.

Samtidigt har Fastighets stämt städföretaget inför tingsrätten för att anställda har fått för lite i lön, lönen har kommit för sent och fel summor har betalats in i skatt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08