23948sdkhjf

Mittstäd gör förvärv

Den norrländska nykomlingen Mittstäd har köpt städbolaget Alert. Därmed växer Mittstäd utanför hemstaden Sundsvall. Från och med 1 december 2020 har bolaget även verksamhet på orterna Ånge, Bräcke, Östersund, Åre, Umeå och Luleå.

Norrländsk nykomling satsar högt

Alert har en årlig omsättning på 18 miljoner kronor och har 35 anställda på sex orter. Lars Holmlund, vd och delägare av Mittstäd, kommenterar förvärvet:
– Det är en viktig affär som matchar perfekt i vår satsning. Utöver städentreprenader utökar vi vår absolut viktigaste tillgång; medarbetare som har en gedigen branscherfarenhet som levererar högsta kvalité.

Utöver städentreprenad kommer Mittstäd att driva butik i Ånge.
– Vi ska bland annat säljer arbetskläder, förbrukningsartiklar och städmaterial. Det blir spännande att utveckla butiken, säger Lars Holmlund.

Alerts tidigare vd och ägare, Lars-Erik Runudde, berättar att att det har varit flera företag som har varit intresserade av att köpa verksamheten. Men det var först nu som det kändes rätt.
– Även om det är en stor förändring att sälja sitt livsverk känns det som att bolaget hamnar hos en seriös aktör.

Mittstäd startade sin verksamhet 1 oktober 2020 med huvudkontor och driftkontor i Sundsvall. Bolaget går in i 2021 med en omsättning på 20 miljoner kronor och sysselsätter cirka 60 medarbetare i Sundsvall, Ånge, Bräcke, Östersund, Åre, Umeå och Luleå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125