23948sdkhjf

Ny bokningstjänst för hemstädföretag

En digital tjänst som hjälper hemstädföretag att fylla obokade tidsluckor och privatpersoner att få städhjälp med kort varsel. Nu testkör Bokahem i Stockholm.

Göran Gustafsson, grundare av affärssystemet Timewave, ligger bakom nya Bokahem, en bokningstjänst som ger hemstädföretag möjlighet att hitta nya kunder och få ett jämnare bemanningsflöde.

Systemet bygger på en frivillig anslutning, där det enda kravet är att företaget använder sig av Timewave för sin schemaläggning. Bokningsmotorn registrerar de anslutna företagens bokningar och lediga tider för att kunna presentera lediga tider för slutkunden. Systemet ger också rekommendationer till kunden, baserat på bokningsgrad och framför allt restid för respektive städföretag.

– Den största utmaningen med systemet är just restiden, framför allt i Stockholm. Vissa åker buss, andra bil, man ska ta hänsyn till rusningstrafik och annat. Det låter kanske som en mardröm att räkna på det, men det är just det som vi tycker är roligt att kunna lösa, säger Göran Gustafsson.

Om slutkunden väljer ett hemstädföretag som hen inte anlitat tidigare utgår en provision från företaget till Bokahem, annars är bokningen provisionsfri. Tjänsten marknadsförs via olika partners och finns hos till exempel hos Bokadirekt.se som en egen kategori.

– En anledning till att vi valde Bokadirekt som partner är att de redan har en målgrupp som är van att boka på nätet, även om det är andra typer av tjänster, inom skönhet och hälsa, säger Göran Gustafsson.

Ur konsumentens perspektiv är tjänsten enkel och lättöverskådlig. Det är bara att gå in på Bokahem.se och välja typ av tjänst. Än så länge finns engångsstädning, flyttstäd, veckostädning, storstädning och hemstädmöte som alternativ. Därefter knappar man in sitt postnummer och ett antal företag dyker upp på sidan med sin logotyp, en kort företagspresentation, eventuella certifieringar och pris för önskad tjänst, med RUT-avdraget angivet.

– Vi har försökt hålla informationen så kort som möjligt så det ska vara lättöverskådligt och enkelt att välja.

Tjänsten testkörs sedan augusti i Stockholm och ska rulla ut i resten av landet under hösten.

Inom kort kommer Bokahem även erbjuda enklare kontorsstädning på motsvarande nivå som hemstädning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078