23948sdkhjf

MTR skapar nytt FM-bolag

MTR bolagiserar MTR Tunnelbanan Facility Management för att kunna bredda erbjudandet och knyta avtal med externa uppdragsgivare.

Från och med idag förvandlas affärsområdet MTR Tunnelbanan Facility Management till självständiga företaget MTR Facility Management i Sverige. Genom att bolagisera affärsområdet siktar MTR på fler uppdrag och att bredda verksamheten med nya typer av serviceuppdrag, utanför fordons- och stationsmiljöerna.

Omställningen berör cirka 500 MTR-anställda och vd för det nya företaget blir Mia Rådberg som var ansvarig för det gamla affärsområdet.

– Vår ambition är att vara en konkurrenskraftig partner i MTR-koncernen och i framtida trafikanbud, liksom en aktör att räkna med på FM-marknaden i Sverige, säger Mia Rådberg.

MTR Facility Management levererar FM-tjänster som höghöjdsstädning, akutinsatser vid olyckor, fordons- och stationsstäd, halkbekämpning, avfallshantering, klottersanering, kundtjänst, larmövervakning och fastighetsförvaltning för tunnelbanan och pendeltågen i Region Stockholm.

MTR Nordic sköter driften av Stockholms tunnelbana och pendeltåg samt driver fordonsunderhållsbolaget MTR Tech. MTR kör även snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm under varumärket MTRX.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094