23948sdkhjf

Handsfree handtvätt

Orbotech ynglar av sig med dotterbolaget Inolife, som ska fokusera på nya lösningar inom handhygien.

Efterfrågan på nya lösningar för handhygien har exploderat under coronapandemin och flera företag trappar upp tempot för att hitta nya produkter och tekniska innovationer.

Ett av initiativen är Orbotech, som har slagit sig samman med entreprenörerna Leif Johansson och Håkan Svedman i nya företaget Inolife AB.

– Det nya bolaget blir den del av koncernen som med innovativa produkter, kunskap och omtanke ska arbeta för ökad tillgängligheten av god handhygien. Genom att väcka tanke och förändra människors inarbetade beteende ska Inolife verka för stärkt trygghet och folkhälsa, skriver Orbotech i en pressrelease.

Inolife har än så länge två varumärken, Smixin och Sanitise Now, båda med fokus på automatiserad handtvätt.

Smixin-serien består av tre produkter, Combi, Compact respektive Comfort, som alla utlovar upp till 90 procent lägre vattenförbrukning. Den patenterade blandaren kombinerar vatten med luft och tvål i Combi och Compact. Enligt företaget ger 12-15 sekunders handtvätt med Smixin högre hygiennivå än 60 sekunders traditionell handtvätt, i enlighet med WHOs riktlinjer.

Den största modulen, Combi, är en fristående, wifi-uppkopplad 3-i-1-handtvätt med tvål, vatten och papper som kan placeras i eller utanför toalettutrymme. Den mindre, Compact, placeras på handfat eller kommod och innehåller vatten och tvål. Comfort är en sensorstyrd blandare som kombinerar vatten med luft för minimal vattenförbrukning.

Sanitise Now är en automatisk dispenser som ger rätt mängd desinfektionsmedel när man håller händerna framför den infraröda sensorn. Handtvätten finns i tre olika storlekar; som golvpelare, bordsdispenser samt en liten, diskret för väggmontering, och kan fås för tre olika desinfektionsmedel. Eftersom Sanitise Now kan drivas med såväl el som batteri är inte tillgång till eluttag ett måste.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062