23948sdkhjf

Nytt i styrelsen för Städbranschen Sverige

Fyra nya namn har valts in i Städbranschen Sveriges styrelse.

Mårten Widborg, Niklas Hjelmar, Linus Berg och Nur Gömlek valdes in som nya ledamöter i Städbranschen Sveriges styrelse under årsmötet den 26 augusti. Samtidigt utsågs ett nytt fokusområde, Golv & Ytskikt.

För det nya fokusområdet utsågs Mårten Widborg till ansvarig. Mårten, som nyligen övergått till egen konsultverksamhet, har varit branschorganiserad sedan 2005 genom Svenska Golvrådet, SRTF och sedan 2013 i Städbranschen Sverige, där han också suttit ordförande en tid. Mårtens specialområden är städ-, golv- och entréteknik.

– Mitt hjärta brinner för ett rent och hållbart Sverige och jag gläds åt att ansvara för vårt nya fokusområde ”Rådet för Golv- och Ytskikt”.

Niklas Hjelmar, Hygiene Specialist på Lyreco Skandinavien, blir ansvarig för område Miljö & Hållbarhet. Niklas har arbetat i städbranschen sedan slutet av 80-talet i olika roller, bland annat som tjänsteutvecklare på Samhall, inom försäljning på Diversey och Vileda Professional. Han har också arbetat för MIAB och Ångtvättbilen.

Ledamoten Linus Berg får ansvarsområdet Jämställdhet & Integration. Linus jobbar som Divisional Director på I Clean Green och ansvarar för att starta upp och driva företagets verksamhet i Norge, Danmark och en del större objekt i Stockholm. Han har tidigare jobbat som driftchef, försäljningschef och även med affärssystem riktat mot städ- och servicebranschen.

– Via företaget Samkrafter utbildar jag i jämlikhet och inkludering, så mitt fokusområde ”Integration och jämställdhet” känns verkligen rätt. Jag ser fram emot att jobba mer aktivt med dessa frågor i vår bransch – vi gör ju redan en massa bra saker och det ska vi bli bättre på att synliggöra. Vi har också en del utmaningar, och det ska bli väldigt spännande att få bidra till att komma framåt i dessa.

Ansvarsområdet Medlemsnytta tilldelas Nur Gömlek som arbetar som försäljningschef på Cleanhouse Scandinavia.

– Min resa i branschen började 2010 på ett företag som sålde personlig skyddsutrustning och arbetskläder till olika företag, bland annat städfirmor. Den resan fortsatte sedan på Cleanhouse Scandinavia AB. Där jag fick möjligheten att bygga upp en butik med personlig skyddsutrustning och arbetskläder som ett tillägg till det breda städmaterialsortimentet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125