23948sdkhjf

De fick FM-kontrakt med Bombardier

I fjol slöt tågjätten Bombardier ett femårigt serviceavtal gällande integrerade FM-tjänster i tio länder med Engie International FM. I Sverige samarbetar Engie med Lexium Service Management som under 2020 successivt tar över hela uppdraget i Sverige.

Avtalet innebär leverans av FM, fastighets- och produktionsunderhåll, lokalvård, säkerhet, catering, reception, helpdesk och marktjänster till 14 depåer och kontor i Sverige.

– Detta är vårt största internationella IFM-kontrakt hittills på den svenska marknaden som kombinerar hårda och mjuka FM-tjänster. Vi ser en mycket stark tillväxt inom detta område och närliggande sektorer, där vi levererar en total FM-lösning, inklusive lägre totala servicekostnader och ett integrerat FM-system, säger Niclas Brodin, vd för Lexium Service Management AB.

Svenska delen av Bombardier Transportation, som har sitt ursprung i gamla ABB Traction, utvecklar och levererar det mesta för järnvägen: tåg, driv- och styrsystem, signalsystem och underhållsservice. I Sverige finns cirka 2 500 medarbetare med huvudkontor i Västerås.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078