23948sdkhjf

Clean Bright Awards: Blir de Årets Miljöföretag?

Nu är finalisterna till Clean Bright Awards utsedda. Årets Miljöföretag är en av fem kategorier. Läs mer om varför InnuScience, ISS Facility Services och Nylands Städ förtjänar att vinna.

Kriterier för priset:

Priset delas ut till ett företag eller verksamhet som på ett föredömligt, inspirerande och aktivt sätt bidrar till att branschen utvecklas hållbart. Företaget eller verksamheten ska själva tydligt integrera hållbarhetsfrågor i sin affärsstrategi och ta långsiktigt ansvar för sin egen påverkan i branschen, samhället och ekosystemet. Vinnaren ska ansvara för att bygga goda relationer, arbeta långsiktigt och integrera social, miljömässig samt ekonomisk hållbarhet i sin vardag. Det är avgörande att de lever som de lär för egen del men också för sina kunder och medarbetare.

Och de nominerade ääääärrr:

InnuScience

Motivering: För sitt stora engagemang för ett hållbart sätt att rengöra, städa och underhålla ytor med goda bakterier hämtade från naturen. Bioteknik ger positiva effekter såväl för människa och samhälle som ytor, skapar god ekonomi och ger positiva miljöeffekter med kortare tvättid och minskad energiåtgång, till exempel genom skonsam tvätt av moppar och dukar, på så låga temperaturer som 30–40 grader med högeffektivt rengörande resultat. Tvätt vid låga temperaturer ger också hållbara resultat på städmaterialet där livslängden ökar med 30–50 procent tack vara den låga tvättemperaturen. InnuScience har sedan 90-talet gjort fantastiska insatser för ett renare och bättre Städsverige.

ISS Facility Services

Motivering: ISS Facility Services har under många år haft ett aktivt och systematiskt miljöarbete, vilket bland annat resulterat i att ISS Städtjänst i Sverige varit svanencertifierade sedan 2014. I huvudsak ska miljömärkta rengöringsmedel användas. Medel som innehåller miljö- eller hälsofarliga ämnen är förbjudna och betydligt mindre mängder av rengöringsmedel får användas. Mängden avfall i form av förpackningar och avfallspåsar hålls också så låg som möjligt. Man arbetar även aktivt med ruttoptimering och minskad koldioxid vid transporter. I ISS:s CSR-arbete finns en årsklocka med aktiviteter där hela företaget medverkar så att alla medarbetare får känna att man kan bidra till ett bättre samhälle och miljö. Ett exempel är ”plogging” där man kombinerar rörelse med att plocka skräp.

Nylands Städ

Motivering: Nylands Städ har under alla år jobbat för att värna om en bra miljö och arbetsmiljö, ständigt lyhörda inför innovationer i branschen. Företaget har arbetat för att höja standarden i branschen och att få anställda och kunder att förstå vikten av yrket och miljöarbetet. Nylands Städ skapar glädje i arbetet som i sin tur resulterar i kvalitet för kunderna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11