23948sdkhjf

Inzile rekryterar Kärcher Belos utvecklingsteam

Varsel om uppsägning blev i stället nytändning för 12 anställda hos Kärcher Belos i Tranås. Nu etablerar Inzile en utvecklingsavdelning för elfordon i Tranås.

I samband med jätten Kärchers Groups uppköp av Gmbh Max Holder i höstas påbörjades också en förändring av den svenska verksamheten. Kärcher Belos utvecklingsavdelning i Tranås skulle stänga och 12 personer tvingas lämna företaget under hösten 2020.

I juni stod det dock klart att hela teamet rekryterats av svenska elbilstillverkaren Inzile. I slutet av året öppnar Inzile en utvecklingsavdelning för sina eldrivna lastbilar, som bland annat används av Bring, i Tranås.

– Det är inte lätt att få tag i ingenjörer i Västervik. Men här i Tranås finns ju ett komplett gäng. Det kändes som en skänk från ovan, säger Inziles vd och majoritetsägare Ragnar Åhgren till Tranåsposten.

Inzile tillverkar fossilfria arbetsfordon för grönytor och stadstrafik, en lätt lastbil som har en livslängd på cirka nio år. Under 2020 räknar Inzile med att producera 360 fordon för att öka till 500 nästa år och 1 000 år 2022.

Än så länge jobbar teamet kvar för Kärcher Belos. Från och med oktober tar de nya tag hos Inzile.

– Vi vill gärna avsluta snyggt gentemot vår nuvarande arbetsgivare. Vi kommer definitivt ha fullt upp med det till den 1 oktober, säger David Wennerlund, platschef på Kärcher Belos.

Svenska Kärcher AB är ett helägt dotterbolag till tyska Alfred Kärcher GmbH & Co KG.
Max Holder GmbH, baserat i tyska Reutingen, tillverkar redskapsbärare och sopmaskiner. Börsnoterade Inzile, som startade 2012, tillverkar elarbetsfordon i Västervik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187