23948sdkhjf

Inspira förnyar kontrakt med Flygfyren

Inspira får efter tio år, förnyat kontrakt med Ica Flygfyren. Det nya avtalet med fokus på innovation, miljö och hygien omfattar både robotteknik och "kemikaliefri" städning.

–Vår ambition är att vara det mest hållbara alternativet samtidigt som vi fokuserar på förnyelse och innovation. Det är inspirerande med kunder som Flygfyren som också prioriterar och väljer hållbara lösningar. Det leder till spännande och produktiva samarbeten, säger Björn Jönsson, affärsområdeschef på Inspira.

Bland annat blir Flygfyren (yta 12 000 kvadratmeter totalt) först ut att testa konceptet med städroboten Nilfisk Liberty A50. Den sköter daglig städning av golv och har programvara och kamera som gör att den kan upptäcka och automatiskt manövrera runt hinder.


Kraven på hygien och rengöring ökar i samhället vilket ställer allt högre krav på städmetoder och städpersonalens agerande.

Inspiras lösning till Flygfyren omfattar en uppdaterad arbetsinstruktion för städningen med fokus på att minimera risken för smittspridning.

Det görs bland annat genom utökad rengöring och desinfektion av butikens kontaktytor. För minimerad miljöpåverkan används ozonvatten för desinfektion som utförs bl a med ergonomiska städvagnar med sprayfunktion för att minska den fysiska belastningen och effektivisera arbetet.

– Vi har länge fokuserat på att ställa om hela vår verksamhet till att vara hållbar. När det var dags att omförhandla avtal för städtjänster var det en självklarhet att se över hur vi kunde utveckla dessa tjänster till att bli ännu mer miljövänliga och hållbara, säger Magnus Aronsson vd Ica Flygfyren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094