23948sdkhjf

Inspira tar över SC

Från första maj 2020 blir Servicecompagniet ett helägt dotterföretag till Inspira.

Inspira äger sedan tidigare 50 procent av aktierna i Servicecompagniet och förvärvar nu resterande 50 procent från Sesab Service och Skaraborgs Städ.

Parterna fortsätter att samverka och genom förvärvet skapas stora synergier och optimala förutsättningar för en fortsatt offensiv tillväxt.

– Vi har en unik position på marknaden och potentialen är stor. Målet är att omsätta en miljard år 2025 genom att vara det mest hållbara alternativet för våra kunder, medarbetare och samarbetspartners. Vi ska fortsätta växa med hög kvalitet, ständigt förnya oss och värna om vår starka företagsanda, säger Joakim Markovits styrelseordförande och ägare till Inspira.

Från tillträdet 1 maj 2020 bildar Inspira och Servicecompagniet en av landets största FM-verksamheter med en konsoliderad omsättning på cirka 600 miljoner kronor.

Annika Jansen kvarstår som vd för Servicecompagniet och företaget fortsätter
att erbjuda arbetsplatstjänster för kunder med lokaler på flera orter i landet. Konceptet som varit framgångsrikt bygger på central samordning och utveckling med ett avtal, en faktura och en kontaktväg för nationella kunduppdrag.


– Vi har alltid verkat i nära symbios med Inspira och nu kan vi utvecklas mer offensivt på marknaden med administrativa synergier och fler möjligheter för våra medarbetare, säger Annika Jansen vd på Servicecompagniet.

De tidigare delägarna Sesab och Skaraborgs Städ som tillsammans med Inspira varit med och byggt upp Servicecompagniet sedan starten för 20 år sedan fortsätter nu som medlemsföretag till Servicecompagniet. Det innebär att de fortsätter utföra Servicecompagniets tjänster inom sina respektive geografiska marknadsområden.


– Vi är mycket nöjda och trygga med att Inspira tar över ansvaret för Servicecompagniets verksamhet. Inspira utför idag cirka hälften av Servicecompagniets uppdrag och därför är detta ett naturligt steg. Vi ser fram emot fortsatt stark samverkan och att vi tillsammans erbjuder kunder i hela landet högkvalitativa arbetsplatstjänster, säger Nikola Baric, vd på Sesab Service.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063