23948sdkhjf

Desinfektionsmedel till sjukvården måste prioriteras i hela leverantörskedjan

"Alla led i leverantörskedjan måste omgående tar sitt ansvar. Sjukvården måste prioriteras", understryker Ulrika Flodberg på Branschföreningen för Professionell Hygien och Rengöring

Coronavirusets spridning har lett till att desinfektionsmedel och framför allt handsprit är extremt efterfrågat. Trycket på tillverkande företag att tillhandahålla desinfektionsmedel, framför allt för personlig hygien, är enormt och väntas öka.

– Vår bransch är i nuläget starkt påverkad av den extraordinära situationen som Coronaviruset hittills lett till och våra medlemsföretag har noterat att efterfrågan på desinfektionsmedel är extremt hög just nu, säger Ulrika Flodberg på Branschföreningen för Professionell Hygien och Rengöring (BPHR).

BPHR ser att det finns en betydande risk att det snabbt kan uppstå en brist på desinfektionsmedel – nationellt och globalt - till följd av kraftigt ökad användning, men också hamstring. Dessutom har flera länder redan infört marknadsbegränsningar och producenterna ser en bristsituation på råvaror.

– Ambitionen hos våra medlemsföretag, som är både tillverkare och leverantörer, är att framför allt kunna tillgodose behoven inom sjukvård och omsorg, men för att kunna säkra leveranserna av desinfektionsmedel till svensk sjukvård och de verksamheter där behoven är som störst, krävs att alla led i leverantörskedjan omgående tar sitt ansvar. Sjukvården måste prioriteras, poängterar Ulrika Flodberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109