23948sdkhjf

Nytt hälsoledningsverktyg söker testföretag

Under ett halvår har medarbetare i Region Värmland testat uppstartsbolaget Preactlys digitala verktyg, som hjälper organisationer att motverka ohälsa på jobbet.

Nu är verktyget redo att rullas ut till intresserade användare som har målet att få ett långsiktigt hållbart arbetsliv och ett underlättat arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen.

Preactly är ett startup-bolag i Medicon Village i Lund.


Verktyget är framtaget för både medarbetare och arbetsgivare och passar, enligt bolaget, i alla branscher för organisationer och arbetsgrupper som har sex eller fler medarbetare.
Hos Region Värmland var det en grupp personer med administrativa yrken som testade verktyget.

– 82 procent av testarna var så nöjda att de skulle vilja använda verktyget privat för sin egen skull om arbetsgivaren erbjuder det. Nu är det helt enkelt dags för oss att på riktigt bidra till ett hållbart arbetsliv tillsammans med alla arbetsgivare som vill sätta fokus på frågan, säger Jeanette Köster, vd och grundare av Preactly.

Tror du att verktyget skulle passa i städbranschen?

– Ja, jag tror det skulle passa väldigt bra, speciellt eftersom det tar hänsyn både till psykosocial arbetsmiljö, men också faktorer som fysisk aktivitet. Städning är ju ett aktivt jobb där man påverkas mycket om man har svårt att orka fysiskt.

– Det är ju också ofta ett självständigt jobb där man kan ha en stor del av dagen utan direkt kontakt med chef och kollegor vilket gör det extra viktigt att ha bra lösningar för att fånga upp saker som de anställda ser förbättringsbehov inom.

Man får en kallese på e-post med en personlig länk för att delta. Vill man sedan skapa en inloggning för att följa sina egna resultat över tid kan man ha det som en app i telefonen.

Den första fullskaliga versionen av verktyget är klar och Preactly letar efter organisationer som vill medverka i pilotkörningar med verktyget.

Så här beskrivs verktyget i några meningar:

  • Ökar kunskapen om vad som påverkar den egna hälsan i nuvarande situation

  • Utgår från ett holistiskt perspektiv om att vårt välmående påverkas av olika faktorer både på och utanför arbetet

  • Hittar vad som är viktigast för individen för att skapa eller bibehålla god hälsa

  • Bidrar till självledarskap genom att ge insikter, reflektionsmöjligheter och coachande frågor till individen för att påbörja önskade förändringar

  • Ger möjlighet att följa och reagera på förändringar

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062