23948sdkhjf

Så städar SL bussar och tåg i coronatider

Stockolms lokaltrafik SL har inte ändrat sina städrutiner för bussar och tåg sedan coronasmittan kom till Sverige.

– Bussar och tåg rengörs dagligen. Så länge inte Smittskydd Stockholm eller Folkhälsomyndigheten ger direktiv om annat följer våra trafikentreprenörer sina vanliga städrutiner.

– Bussar och tåg rengörs dagligen. Det innebär plockning av skräp, dammsugning av säten, torkning av golv och ytor som ledstänger, handtag, fönster och så vidare med tensidbaserade rengöringsmedel, säger Elin Lindström, presskommunikatör på trafikförvaltningen.

Vid behov används även starkare rengöringsmedel på mindre ytor och en gång i månaden genomgår fordonen en större rengöring.

– Omfattande användning av desinfektionsmedel kan innebära hälsorisker och miljöpåverkan. Om man skulle använda desinfektionsmedel regelbundet i våra fordon så kan det innebära skador eftersom de löser det upp material – färger, plast till exempel.

– Så länge inte Smittskydd Stockholm eller Folkhälsomyndigheten ger direktiv om att fordon och resenärsmiljöer i SL-trafiken ska städas på annat eller intensifierat sätt följer våra trafikentreprenörer sina vanliga städrutiner.

– Om Folkhälsomyndigheten eller regionen fattar beslut om att vi ska desinficera bussar, tåg och/eller stationer så gör vi det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079