23948sdkhjf

HSB stänger miljötvättstuga

HSB ska stänga av tekniken för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen i Stockholm. Det säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm till Nyhetsbyrån Järva.

Sedan ett drygt halvår har hyresgästerna på Rinkebysvängen protesterat mot det nya sättet att tvätta i den nyrenoverade miljötvättstugan. Tvättmaskinerna som skulle tvätta rent med avjoniserat vatten och utan tvättmedel fungerade inte bra. Dessutom påstods att tvätten skulle torka fortare när den nya energisnåla metoden från Swatab användes. Men det stämde inte heller.

Tvätten blir varken ren eller torr, sade hyresgästerna i en av flera artiklar som Nyhetsbyrån Järva har publicerat.

Erik Juhlin är noga med att betona att HSB enbart hade goda intentioner med att testa tekniken, som skulle minska både energianvändning och miljöpåverkan från tvätt- och sköljmedel.
– Men under resans gång har det blivit tydligt att flera av våra hyresgäster inte tyckt att detta är en bra lösning. Och vår ambition är att ha nöjda hyresgäster, vilket är bakgrunden till beslutet.

Nikoletta Dolfin, hyresgästen på Rinkebysvängen som tillsammans med sina grannar drog igång protesterna, säger till Nyhetsbyrån Järva:
– Jag är så glad och så lättad! Att kämpa för sina egna och andras rättigheter, utan att veta hur det slutar, är grunden till all förändring. Äntligen ska vi få tvätta ordentligt!

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125