23948sdkhjf

Brister i sjukhusstädning

Stora problem med städningen av Västmanlands sjukhus efter att verksamheten Samlad service tagit över vid årsskiftet.

Förra året anmäldes enligt Westmanlands läns tidning 66 städavvikelser vid Västmanlands sjukhus. Hittills i år har 369 avvikelser! rapporterats från länets sjukhus, de flesta i Västerås.

Problemen har kommit efter årsskiftet i och med att verksamheten Samlad service börjat sköta städning och kosthantering på hela sjukhuset.

Undersköterskan Jennifer Halonen och hennes kollegor skriver avvikelser när de anser att t ex städning eller kökshantering inte fungerar. Samlad service ska sköta både städ och kosthantering.

Tidigare hade man fast personal som städade och skötte köket.

– Då fungerade det. Nu när det är olika som kommer hela tiden fungerar det inte, säger Jennifer Halonen till tidningen.

Enligt Marcus Jonasson, verksamhetschef för Samlad service med 250 anställda, är det övergången till nya arbetssätt som lett till att det inte fungerat bra. Medarbetare ska kunna jobba med både städning och i kök för att verksamheten ska bli mindre sårbar.

– Självklart är det ett misslyckande om vi inte kan utföra de tjänster som de som beställer betalar för, det jobbar vi hela tiden för att förbättra.

Att problemen skulle bero på bristande utbildning håller han inte med om.

– Samtliga anställda har fått utbildning, även de som har jobbat länge. När nu ordinarie personal är tillbaka efter semestrarna bör det bli bättre.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093