23948sdkhjf

Rappande städrobotar snart på plats

Invånarna i Singapore kommer under nästa år att möta städrobotar som kan sjunga, rappa, blinka och skämta medan de städar gatorna.

Vid lansering och live-demonstration nyligen, av sina hyr-robotar tecknade LionsBot International avtal med fyra av sex städpartners.

Nuvarande och blivande partners kan teckna "prenumeration" på robotarna. Två är redan igång. Den ena på National Gallery Singapore och den andra på Jewel Changi Airport. Fler kommer att tas i bruk på allmänna platser med hög profil inom kort.

Kunder kan så småningom välja mellan 13 olika modeller programmerade att skura, moppa, dammsuga och sopa samt transportera upp till 450 kilo städutrustning. Maskinerna kan koordinera och städa ett bestämt område samtidigt i grupp utan krav på programmering av en människa, enligt tillverkaren som också anger att de gör av med 70 procent mindre vatten än konkurrenternas.

Förbipasserande kan interagera med robotarna genom att scanna dess QR–koder och sedan ställa frågor av typen: vad heter du? eller vilken typ av städning gör du? Robotarna kan svara på flera språk.

Robotarna är utvecklade vid Singapore University of Technology & Design av man och hustru Dylan Ng och Michelle Seow som parallellt har lett leveratörsföretaget SuperSteamAsia Pacific (städutrustning och kem).

LionsBot har startat en utbildning som ska ge städare en sex timmars kurs i robothantering parallellt med en app som belönar städare beroende på hur bra de sköter robotarna.

Källa: European Cleaning Journal

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079