23948sdkhjf

600 jobbansökningar under Järvaveckan

Fem städ- och hemserviceföretag har fått in nästan 600 jobbansökningar under två dagar på Järvaveckan. Det visar en sammanställning från Almega Serviceföretagen.

– Det var väldigt mycket folk som besökte Almega tältet och vi fick in 136 ansökningar. Vi tog kontaktinformation och nu behöver vi kontakta dem igen för en ny intervju. Eftersom det var så högt tryck så det var inte möjligt att intervjua på plats, säger Anestis Chartalidis, vd för Miljöpalatset, ett av företagen som rekryterade på plats.

– Vi är väldigt nöjda.

̶ Det märks att våra företag drar många jobbsökande i Järvaområdet, under onsdagen var det kö utanför tältet,  kommenterar Pernilla Enebrink, näringspolitisk expert på Almega Serviceföretagen.

Nästan 600 (595) jobbansökningar kom in till företagen Coor, Inspira, Miljöpalatset, Rengörare Näslund Hemma och Vardagsfrid under Järvaveckan. De fem städ- och serviceföretagen rekryterade nya medarbetare i Almegas tält under onsdagen och söndagen.

Bland tjänsterna som utlystes fanns städare, arbetsledare och chef inom städ och hemservice.

En ny undersökning från Almega visar att 37 procent av de nyanlända kvinnorna i Järva arbetar inom städ och hemservice. Det gör städyrket till det vanligaste i gruppen. För nyanlända män är siffran 17 procent.

̶ Branschen är en viktig integrationsmotor. Det är här många nyanlända får sitt första jobb på den svenska arbetsmarknaden, säger Pernilla Enebrink.

Läs också

Städbolag rekryterar under Järvaveckan

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078