23948sdkhjf

Dagsattdigitalisera ute nu

Dags att digitalisera för små och medelstora företag är utvecklat av RISE med finansiering från Tillväxtverket. På en av filmerna berättar Umeå kommun om sin satsning.

Forskningsinstitutet RISE har på uppdrag av Tillväxtverket tagit fram ett kunskapsmaterial som ska hjälpa små och medelstora företag (alla branscher) att förstå hur digitalisering och digital teknik kan vara ett verktyg i affärs- och verksamhetsutvecklingen.

Kunskapsmaterialet ska hjälpa till att göra digitalisering begriplig genom goda exempel från företag som ligger kommit en bit på väg eller ligger långt framme i digitaliseringsprocessen. Materialet ligger nu ute för alla att ta del av.

– Det är ett väldigt brett uppdrag och en mycket bred målgrupp, säger Katarina Pietrzak, utbildningsstrateg på RI.SE.

'Materialet består av drygt 200 avsnitt (treminutersfilmer) inom 12 olika ämnesområden. Avsnitten handlar om allt från den uppkopplade champinjonodlingen, familjetvätteriet som utvecklade ett eget it-system, så fungerar psykologin i en organisation som ska genomgå en stor förändring, till konkreta tips och råd till ledningsgruppen. Ett avsnitt handlar om sensorbaserad lokalvård i Umeå kommun.

Kunskapsmaterialet ska både ge inspiration och konkreta uppslag till små och medelstora företag som funderar på digitalisering, säger Katarina Pietrzak.

Det är fritt att ta del av, sprida och använda, i mobilen eller på datorn. Genom att skapa ett konto får man del av alla funktioner i kunskapsbanken.

https://dagsattdigitalisera.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093