23948sdkhjf

Sodexo tar över markskötsel

Den första maj tar servicebolaget Sodexo över markskötseln i SigtunaHems bostadsområden.

Därmed fortsätter bolaget att växa inom området utemiljö. Nuvarande anställda inom SigtunaHems markarbetesorganisation har erbjudits övergång till Sodexo.

Sodexo kommer även köpa SigtunaHems inventarier och hyra in sig i deras befintliga lokaler i Märsta och Sigtuna. SigtunaHem kommer att ha en egen organisation på plats som ser till att Sodexo gör det som är överenskommet, skriver marsta.nu.

SigtunaHem äger och förvaltar 4 800 hyresrätter i Sigtuna kommun. Sodexo kommer att sköta uppgifter som gräsklippning, trädbeskärning, anläggningsarbete, snö- och halkbekämpning.

– Vi är glada över att SigtunaHem gett oss förtroendet att ta över driften av utemiljön och att nästan alla nuvarande markarbetare valt att följa med till oss, säger Mats Enbuske, direktör Corporate Services på Sodexo i ett pressmeddelande.

– Genom avtalet med Sodexo kan vi minska kostnaderna och förbättra vårt resultat och lägga mer resurser på att bygga nya lägenheter – ett tydligt krav från vår ägare Sigtuna kommun”, kommenterar Göran Langer, vd Sigtunahem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078