23948sdkhjf

Ny chef på Sodexo

Den 15 maj tillträder Ulf Wretskog som vd för Corporate Services Sodexo Nordics.

Ulf Wretskog kommer att leda segmentet i Norden, ingå i den nordiska ledningen samt ha en nyckelroll inom Sodexos globala ledning för Corporate Services.

Han har en bakgrund med 25 år av internationellt ledarskap inom Facility Management, Bygg & Fastighet och Smart Buildings. Han kommer närmast från en position som vd för Yanzi Networks, en global aktör på marknaden för uppkopplade produkter som levererar IoT-plattformar för Smart Buildings.

Innan dess var Ulf Wretskog en av nyckelpersonerna i uppbyggnaden av Coor Service Management, där han bland annat hade befattningar som vd Sverige och vd Finland. Han har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska högskola.

I sin nya roll kommer han att ansvara för att stärka och expandera Sodexos position i Norden och tillsammans med den globala ledningen utveckla kundportföljen med globala kontrakt.

– Det ska bli oerhört roligt att bli en del av Sodexo-teamet. Både företagets företagskultur och affärsambition tilltalar mig mycket och jag hoppas kunna bidra till fortsatt tillväxt för Sodexo. Mixen att arbeta med den nordiska marknaden och globala kundkontrakt är både utmanande och spännande, säger Ulf Wretskog i ett pressmeddelande.

– Detta är ytterligare en mycket strategiskt viktig rekrytering till Sodexo, kommenterar Azita Shariati, vd Sodexo AB och chef för Sodexo Nordics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.204