23948sdkhjf

Magnus Rönnmark får lämna SBS styrelse

Magnus Rönnmark, sedan många år suppleant till styrelsen i Städbranschen Sverige, får med omedelbar verkan få lämna sitt uppdrag.

Det meddelar branschorganisationen i ett pressmeddelande. Skälet som anges är att han i sitt anförande i ämnet rent och aktivt vatten i samråd med Städbranschen Sverige på städmässan Clean & Facility den 3 april, pekade ut leverantörer negativt.

Läs också: Chans lära mer om ledarskap


Magnus är sedan många år suppleant till styrelsen i Städbranschen Sverige, och har där utfört många för verksamheten viktiga och betydelsefulla uppdrag. Hans anförande anspelade i huvudsak på kända tester och ett allmänt ifrågasättande av denna nya metod där olika typer av filtrerade och/eller aktiva vatten används som alternativ till mer traditionella städmetoder.


Metoden menas från olika håll i branschen vara mer hållbar och fungerande än metoder med vanligt vatten i kombination med rengöringsprodukter. I sak är analys och ifrågasättandet av metodnyheter eller branschutveckling något Städbranschen Sverige bland annat har till uppgift att löpande kritiskt granska.

Beklagligt pekades några leverantörer negativt ut under anförandet vilket inte anstår en opartisk branschorganisation.

Städbranschen Sveriges ordförande och styrelsen har efter mässan behandlat frågan samt uppkomna frågeställningar från åhörarsidan och har kommit fram till beslutet att Magnus Rönnmark inte längre kan kvarstå i styrelsen. Han får därför med omedelbar verkan lämna sitt uppdrag som suppleant.

Städbranschen Sverige riktar samtidigt ett upprop till branschen att gemensamt genomföra en opartisk undersökning av hur dessa nya metoder verkar i en modern städmiljö. Städbranschen Sverige upplever sedan en längre tid att detta efterfrågas allt mer av branschen och ber intresserade att kontakta organisationens kansli,

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094