23948sdkhjf

Utrensning kommer till nytta

Procurator har skänkt sjukvårdsmaterial till biståndsorganisationen Human Bridge, engångshandskar och kirurgtejp som skulle rensas ut.

Sjukvårdsprodukterna går till Rumänien där de delas ut till olika sjukvårdsinrättningar.

Human Bridge samlar in och skickar ut textilier, skor och sjukvårdsutrustning till behövande i olika länder. Här rör det sig om drygt 70 000 stycken engångshandskar och 20 000 rullar kirurgtejp från Procurator.

Annika Ekholm Fröding på Human Bridge är chef sjukvårds/biståndsmaterial med ansvar för att se till att rätt material når rätt mottagare.

– Vi tar emot olika typer av produkter men först är vi alltid noga med att kolla att det finns ett behov. Handskarna och kirurgtejpen visade sig vara välkomna hos en organisation som vidarebefordrar dem till sjukhus och äldreboenden i Rumänien.

Procurator har skänkt produkter till Human Bridge tidigare.

– Produkterna är fullt användbara men av olika anledningar behöver de ibland rensas ut från vårt lager, kommenterar Paulina Stenqvist, Key Account Manager, Facility, som har samordnat produkterna från Procurator.

- När den här typen av produkter är en bristvara i andra länder så värmer det att vi kan göra en sådan här insats. Vi kommer att fortsätta skänka produkter när det finns möjlighet.

För att skänka material till Human Bridge ska man ta kontakt först för att höra om det finns ett behov någonstans. Beroende på produkttyper kan en gåva skickas vidare eller säljas för att finansiera biståndssändningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08