23948sdkhjf

ISS flyttar med ICA till nytt kontor

Det nya aktivitetsbaserade huvudkontoret ligger i Arenastaden, i Solna.

I Arenastaden i Solna ligger ICAs nya, aktivitetsbaserade huvudkontor. Inflyttningen är nu i stort sett klar. ISS har flyttat med och har delvis fått anpassa sina FM-tjänster.

Läs också: Intervju: Andreas Thorling

– Vi har egentligen inte ett nytt kontrakt med ICA utan det har blivit en ny del av vårt tidigare avtal med dem som nu är inne på sitt sista år, säger Marcus Breitenau, ISS.

– Vi hade leveransen vid de gamla huvudkontoren (två separata kontor i Solna Business Park). När de stängde så fick vi förtroendet att prissätta det nya huvudkontoret och leverera FM-tjänsterna där också, sedan den 28 januari.

FM-tjänsterna är bl a fastighetstjänster, reception, kundtjänst, post- och pakethantering, konferensservice, kontorsutrustning, inredningsförsörjning, avfallshantering, bevakning, lokalvård och växter. I normal drift är det ca 25 personer som servar ICA Arenastaden.

– Jag vet inte om jag vill kalla lokalerna lättskötta, men när något är nytt är det självklart fördelaktigt ur ett lokalvårdsperspektiv. Däremot byter ICA till aktivitetsbaserat upplägg, vilket gör att användarna har behövt anpassa sitt arbetssätt, och vi har behövt anpassa vår leverans.

Läs också: ISS anställer Coor-veteran

– Det har vi gjort dels genom att vi har våningsvärdar som utför lättare städinsatser, dels genom att vi fortsatt behöver analysera hur folk rör sig och agerar i stora lokaler där det är fri sittning.

Det sker med hjälp av en app (Nimway, utvecklad av Sony) där ICAs anställda kan felanmäla och boka mötesrum, hitta medarbetare i lokalerna och få beskrivningar hur man hittar dit samt se beläggningen på kontoret.

Nästan all lokalvård utförs med ultrarent vatten för att minska miljöpåverkan.

– Det är något vi gjort de senaste två åren på ICA.

Kontoret som haft inflyttning under januari, februari och början av mars är på 30 000 kvadratmeter, med arbetsplatser för drygt 2 000 personer samtidigt och 5 400 sittplatser totalt.

Byggnaden är miljöcertifierad enligt Breeam.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094