23948sdkhjf

Allianceplus granskar samtliga dokument

Städbolaget med uppdrag att städa gränspolisens lokaler på Arlanda har haft anställda utan giltiga dokument.

En månad innan Allianceplus ansökte om rekonstruktion vann bolaget upphandlingen att städa de 48 000 kvadratmeterna. Bolaget tog över städningen den 1 januari och efter två veckor upptäcktes att tre städare saknade giltiga arbetstillstånd och uppehållstillstånd.

Läs också: Allianceplus varslar drygt 60

– Vi ser med största allvar på det som hänt och nu ska vi granska alla anställdas dokument, säger Dalia Ramzi, vd, till DN.

I fallet med de tre uzbekiska medarbetarna skriver Dalia Ramzi i ett mail till tidningen Rent att:

– Vi har en strikt rekryterings- och anställningspolicy. I fallet med Arlanda har fyra personer med uzbekiskt medborgarskap även visat upp polska uppehållskort som vi tolkat ger dem rätt att arbeta inom EU och de har därför fått anställning hos oss. Därefter har de blivit säkerhetsgodkända för att få arbeta på uppdraget hos Polisen. De fyra har naturligtvis anställningsavtal enligt kollektivavtal och därmed lönespecifikationer och A-skattsedel.

– Efter en genomgång med en utomstående jurist har vi kommit till slutsatsen att dessa fyra personer inte har rätt att arbeta i Sverige, eftersom dokumenten inte ger dem rätt att arbeta inom EU, och därav är medarbetarnas anställningar avslutade.

– Som en säkerhetsåtgärd genomför vi nu också en intern granskning där alla tjänstemän och all servicepersonal ska skicka in kopior på pass eller arbets-och/eller uppehållstillstånd.

Bolaget är polisanmält och en förundersökning pågår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078