23948sdkhjf

Lyxhotell ber om ursäkt för ohygieniska städrutiner

Fyra av världens största hotellkedjor har bett om ursäkt efter att videofilmer av städning i hotellgästernas badrum går till i Kina.

Det är en 11-minuter lång film från hotellrum som publicerats på en kinesisk sociala mediesajt som visar hur städare använder smutsiga handdukar och svampar för att rengöra koppar och handfat. I några fall används samma handduk öfr att rengöra toaletten.

Läs också: Hotellkedjor ber om ursäkt för äcklig städning

Shangri-La, Park Hyatt, Waldorf Astoria och Sheraton är bland de hotell som har reagerat på bilderna, rapporterar Associated Press som också skriver att Hilton och Marriott finns bland de 14 lyxhotell som finns med i filmen.

Shangri-La Hotel i Fuzhou säger att det som visas i videon går emot deras hygienstandard medan Park Hyatt i Beijing kallar det en isolerad händelse. Waldorf Astoria i Shanghai och Sheraton i Guiyang city ursäktar sig också och säger att de ser över sina rutiner.

Beijings turistmyndighet kräver i ett uttalande att hotellen ser över och rättar till sina rutiner. Den säger också att hälsomyndigheten ska genomföra inspektioner av de fyra hotell som nämns i filmen.

Källa: European Cleaning Journal


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094