23948sdkhjf

Hotellkedjor ber om ursäkt för äcklig städning

Viral städvideo filmades i hemlighet på 14 lyxhotell.

Städare som använder smutsiga handdukar och städsvampar för att rengöra glas och handfat. I vissa fall rengörs även toaletten med samma handdukar. Allt detta syns på en elva minuter lång video som filmats i hemlighet på olika hotellrum i Kina.

Minst fyra stora internationella hotellkedjor har känt sig tvingade att be om ursäkt efter att videofilmen laddats upp av en aktivist på den kinesiska sociala medier-sajten Weibo och blivit ett viralt fenomen. 

De fyra kedjorna är Shangri-La, Park Hyatt, Waldorf Astoria och Sheraton, rapporterar Associated Press. Hilton och Marriott ingår också bland de totalt 14 lyxhotel som finns inkluderade i videon.

Shangri-La Hotel i Fuzhou har i ett uttalande sagt att den städning som utförs i videon strider mot deras hygienstandard medan Park Hyatt i Beijing kallar det för en isolerad händelse. Waldorf Astoria i Shanghai och Sheraton i Guiyang city har också bett om ursäkt och sagt att de ska utvärdera sina rutiner.

Turistmyndigheterna i Beijing har nu bett hälsomyndigheterna att genomföra inspektioner hos fyra av hotellkedjorna i videon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078