23948sdkhjf

Hotellkedjor ber om ursäkt för äcklig städning

Viral städvideo filmades i hemlighet på 14 lyxhotell.

Städare som använder smutsiga handdukar och städsvampar för att rengöra glas och handfat. I vissa fall rengörs även toaletten med samma handdukar. Allt detta syns på en elva minuter lång video som filmats i hemlighet på olika hotellrum i Kina.

Läs också: Lyxhotell ber om ursäkt för ohygieniska städrutiner

Minst fyra stora internationella hotellkedjor har känt sig tvingade att be om ursäkt efter att videofilmen laddats upp av en aktivist på den kinesiska sociala medier-sajten Weibo och blivit ett viralt fenomen. 

De fyra kedjorna är Shangri-La, Park Hyatt, Waldorf Astoria och Sheraton, rapporterar Associated Press. Hilton och Marriott ingår också bland de totalt 14 lyxhotel som finns inkluderade i videon.

Shangri-La Hotel i Fuzhou har i ett uttalande sagt att den städning som utförs i videon strider mot deras hygienstandard medan Park Hyatt i Beijing kallar det för en isolerad händelse. Waldorf Astoria i Shanghai och Sheraton i Guiyang city har också bett om ursäkt och sagt att de ska utvärdera sina rutiner.

Turistmyndigheterna i Beijing har nu bett hälsomyndigheterna att genomföra inspektioner hos fyra av hotellkedjorna i videon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079