23948sdkhjf

Berendsen varslar i Torup

Berendsen varslar idag 20 medarbetare vid tvätteriet i Torup om uppsägning.

Anledningen är att landstingsavtalet med Region Halland upphör den sista maj 2019. Om upphandlingen inte förnyas till förmån för Berendsen innebär det att flertalet anställda behöver sägas upp.

Läs också: Berendsen satsar på textilåtervinning

Tvätt- och textilserviceavtalet med Region Halland utgör ca 25 procent av anläggningens intäkter. Ett nytt upphandlingsförfarande har påbörjats och förväntas vara klart i februari.

Totalt berörs cirka 20 arbetstillfällen i distribution och produktion.

Berendsen, som hyr ut och tvättar arbetskläder och andra textilier, har funnits i Torup sedan 1980 och är en stor arbetsgivare på orten med 70 anställda.

– Det är mycket tråkigt att behöva varsla om uppsägning, men vi ser idag inga alternativ, säger Håkan Olsson, regiondirektör för Berendsen Syd i ett pressmeddelande.

Beslut om eventuella uppsägningar kommer att ske tillsammans med de fackliga representanterna om Berendsen förlorar avtalet med Region Halland.

– Vi ska naturligtvis att göra allt för att få fortsatt förtroende från landstinget Region Halland. Den osäkerhet som upphandlingen medför för vår verksamhet tvingar oss att lägga detta varsel, avslutar Håkan Olsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266