23948sdkhjf

Ny hållbarhetschef på Berendsen

Lina K Wiles ska ta Berendsens hållbarhetsarbete till nästa nivå med FNs hållbarhetsmål Agenda 2030 i fokus.

Hon har en lång bakgrund som forskare, strateg och konsult inom miljö- och hållbarhetsområdet och tillträder i december.

"Det handlar inte bara om att leverera en hållbar produkt utan också om att öka tydligheten mot marknaden. Hållbarhetsarbetet är också en viktigt del i att vara en attraktiv arbetsgivare och konkurrera om den bästa arbetskraften, säger hon i ett pressmeddelande.

"Allt fler förstår nyttan för både ekonomi och miljö med de cirkulära modellerna och det finns möjligheter för oss att finslipa och utveckla cirkulariteten i verksamheten ytterligare."

Lina K Wiles är naturvetare med en doktorsgrad i ekologi och ekotoxikologi från Lunds universitet. Hon har tidigare arbetat med frågor kring europeisk kemikalielagstiftning och förorenade områden. Under sina sex år på Tetra Pak hade hon bland annat ansvar för hållbarhetskommunikation för de nordiska marknaderna.

Berendsen ingår numera i Elis SA, en internationell koncern med textilier, hygientillbehör och facility service som är marknadsledande i Europa och Latinamerika. Företaget är listat på Euronext Paris.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094