23948sdkhjf

Satsar på smarta städrobotar

Amerikanska företagsjätten Walmart har tecknat avtal om att köpa 360 städrobotar.

Bolaget meddelar i ett pressmeddelande att man ska satsa på golvstädmaskiner från det San Diego-baserade företaget Brain Corp. Modellen man valt är ICE RS26s som enligt tillverkaren "representerar nästa generations robotiserade golvskötsel".

Maskinen tar drygt 66 cm golvyta i en hastighet av ca 6,5 km per timme. Med en mänsklig förare klarar den dubbla hastigheten.

Robotarna kommer att behöva lite hjälp från den mänskliga personalen i början. Enligt Walmart tar man först roboten på en träningstur och lägger in en körplan genom butikslokalen. När det är gjort kommer en anställd att kunna aktivera roboten för golvrengöring med en enkel knapptryckning.

Roboten som rör sig långsamt har flera sensorer som scannar för föremål och personer som kan komma i vägen. Den har ett AI-bibliotek (AI=artificiell intelligens) för att snabbt lära sig känna igen komplexa miljöer och ta sig fram i dem.

Städroboten kommer att städa gångarna i slutet av januari 2019 hos Walmart som är USAs största arbetsgivare med 1,5 miljoner anställda.

Det framgår inte av pressmeddelandet hur många städjobb som försvinner.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062