23948sdkhjf

Utmanande år för Sodexo

Serviceföretagets resultat enligt förväntan.

Serviceföretaget Sodexo rapporterar intäkter på 20,4 miljarder euro (motsvarande 218 miljarder svenska kronor). Det innebär en tillväxt på 1,6 procent, vilket är lägre än förra året men i linje med vad företaget signalerade i mars. Det räckte för att aktien för det franska bolaget, som är världens andra största cateringföretag, skulle stiga efter rapporten. 

– Det har varit ett utmanande år för Sodexo, men vi vet vad som gick fel och vi vet hur vi ska fixa det, även om vändningen kommer att ta lite tid, kommenterar koncernens vd Denis Machuel.  

Framför allt är det verksamheten i Nordamerika som drar ned resultatet. Denis Mauchel är dock övertygad om att Sodexo är på rätt väg i ansträngningarna för att öka tillväxten. I planerna ingår ett förnyat fokus på mattjänstkontrakten, ökad produktivitet och färre tillfälligt anställda. 

– Mitt mål är att få Sodexos tillväxt tillbaka på en bäst-i-klassen-nivå och jag är säker på att vi kommer dit, säger Machuel som gör sitt första år som vd.

Minussiffrorna i Nordamerika vägs delvis upp av en tillväxt på +4,5 procent i alla andra regioner. Allra bäst går det i Asien och Brasilien. Nästa år räknar Sodexo med en koncerntillväxt på mellan 2 och 3 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078