23948sdkhjf

Nya tidens städsystem är här

Bättre städresultat och sänkta kostnader när städmaskiner ersätter traditionell golvmoppning.

Manuell golvstädning med mopp har använts länge. Nu har dock den skandinaviska städmarknaden fått ett tillskott i form av städmaskiner som ersätter traditionell moppstädning, och det med bättre städresultat och till sänkta kostnader.

– Våra nya städsystem från Kaivac revolutionerar städmarknaden, säger Robert Petersson som är försäljningschef på Sorma Sverige AB.

Ett av städbranschens företag som kommer att presentera nyheter på mässan Clean & Facility den 2–3 oktober är Sorma Sverige AB. Sorma har sedan tidigare bland annat agenturen i sitt område för det välkända och väl inarbetade varumärket Tennant. Nu kompletterar man med städmaskiner från det amerikanska företaget Kaivac.

– I USA har Kaivacs system redan reformerat städningen och är den metod som rekommenderas i offentliga miljöer. De har också tagit stora marknadsandelar i Europa, konstaterar Robert Petersson.

Effektiv golvmoppningsmaskin

I Kaivacs OmniFlexTM-serie ingår ett flertal maskinmodeller med olika prestanda. En av dem är en automatiserad golvmoppningsmaskin som är tre-fyra gånger snabbare än traditionell moppning.

– Fördelen med Omniflex-maskinerna är att man enkelt och ergonomiskt lägger ut rengöringslösning, bearbetar smutsen och suger upp den från golvytan i stället för att sprida ut den. Där konkurrerar de med de mindre kombimaskinernas prestanda till en bråkdel av kostnaden.

”Fördelen med våra nya Omniflex-maskiner är att de tar bort smuts från golvytan i stället för att sprida runt den” 

citat: Robert Petersson

Den största maskinen OmniFlex SUV är ett mångsidigt städsystem som ersätter och överträffar moppar, hinkar, städvagnar, våtdammsugare, dammoppar och i vissa fall även skurmaskiner.

– OmniFlex SUV är en kompakt batteridriven moppmaskin/städvagn som klarar av många olika städutmaningar och gör att man enkelt rengör alla hårda golv även under bord, stolar och bänkar.

Rengöring i utmanande miljöer

En annan nyhet i Sormas sortiment är Kaivacs No-touch cleaning-system, vilket är maskiner byggda för borttagning av smuts i framför allt sanitetsutrymmen men även andra områden som är hårt nedsmutsade och svåra att rengöra.

– Det speciella med dessa maskiner är att de gör det möjligt för användaren att rengöra ergonomiskt utan att vidröra några förorenade ytor.

Rengöringslösningen sprayas med ett lågt tryck direkt på armaturer och golv. Med ett enkelt vred ändrar man sedan maskinen till högtryck och därefter rengörs alla ytor med rent vatten. Slutligen sugs vattnet upp vilket gör golven rena från smuts och bakterier.

Resultatet gör Robert Petersson oerhört nöjd.

– Tänk dig att du kan rengöra toaletter, kök, trapphus, arenor – utan att du någonsin behöver röra en förorenad yta. Både rengöringstiden och kemikalieförbrukningen minskar med upp till 30 procent och du eliminerar onödiga kostnader för utrustning och förbrukningsmaterial.

Utomhusdammsugare med lång drifttid

Lagom till städmässan i oktober kommer Sorma även att lansera en annan nyhet. Det är den nya effektiva och tystgående utomhusdammsugaren ”Green Machine GM1ze”.

– Den här maskinen är perfekt för exempelvis fastighetsförvaltare att använda i bostadsområden och i centrumanläggningar. Beroende på användning har den en maximal driftstid på 8–16 timmar och den erbjuder en utomordentlig städergonomi för användaren, avslutar Robert Petersson.

Fakta om Sorma:

  • Sorma Sverige AB bildades 2007.
  • Erbjuder ett brett sortiment av städmaskiner med varumärken som Tennant, Kaivac, JUMA, Green Machine, Lindhaus och IPC plus en eftermarknad med installation, utbildning, service och reservdelar.
  • Huvudkontor i Solna och lokalkontor i Norrköping och Örebro.

Källa: Sorma Sverige AB

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329