23948sdkhjf

Striden hettar till i Långsele

Tvättupphandlingen i region Västernorrland tycks bli en het långbänk.

Nu har moderaterna i Region Västernorrland gett sig in i striden som uppstått sedan Berendsens tvätteri i Ockelbo vann avtalet om regionens tvätt, som under många år skötts av Textilias tvätteri i Långsele.

Berendsens bud låg 30 procent under Textilias. 

I och med att Berendsen vann upphandlingen förlorar Textilias tvätteri 40 procent av sin verksamhet och en stor del av de anställda riskerar att bli arbetslösa.

Textilia överklagade tilldelningen och startade dessutom en juridisk process som just nu befinner sig i förvaltningsrätten i Härnösand. Textilia hävdar att regionen gjorde fel eftersom Berendsens anbud inte var fullständigt utan fick kompletteras i efterhand. 

Ovanpå det har nu oppositionsrådet i Region Västernorrland, moderaten Per Wahlberg, gett sig in i striden och kritiserar regionledningen för att inte ha tagit hänsyn till att tvätteriet är en så stor arbetsgivare i kommunen.

– Det är olyckligt att Långseletvätten inte fick uppdraget för det går inte att komma i från att Långseletvätten också är en viktig arbetsgivare i regionen, säger han till SVT Västernorrland.

Långseletvätten grundades 1949 och har cirka 100 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063