23948sdkhjf

Golvbranschen slår ett slag för hållbar upphandling

Den svarta marknaden utgör ett reellt hot mot själva samhällsfundamentet. Företag som spelar enligt reglerna riskerar att slås ut på grund av illegal arbetskraft, kriminella metoder och osund konkurrens. Nu går Golvbranschen ut med information till upphandlare om hur man upphandlar golv på rätt sätt.

Siffror från Konkurrensverket visar att det beräknade offentliga upphandlingsvärdet per år är mellan 700 och 800 miljarder kronor. Denna stora summa pengar är en stark förändringskraft som kan vrida klockan mot ett rättvisare, sundare och mer hållbart företagsklimat, skriver Golvbranschen i ett pressmeddelande.

Ett enkelt och effektivt sätt att stötta den vita marknaden är att anlita branschgodkända, auktoriserade företag vid all offentlig upphandling.

Ett auktorisationskoncept som exempelvis Golvbranschens kvalitets- och miljöledningssystem Auktoriserat Golvföretag är en kvalitetsstämpel som gör det både enklare och tryggare att handla upp golvtjänster. De auktoriserade företagen granskas vid återkommande revision. Kvalitet, hållbarhet, garanti och socialt ansvarstagande ingår i paketet. 

De nya upphandlingsreglerna ger stora möjligheter att använda offentlig upphandling som ett medel för att uppnå samhälleliga mål. Det gäller till exempel att främja hållbarhet och socialt ansvar eller att sätta stopp för oseriösa aktörer.

Auktoriserade golvföretag:

  • har dokumenterad kompetens
  • arbetar kontinuerligt med miljö, arbetsmiljö och kvalitetsfrågor
  • granskas regelbundet av extern revisor
  • är anslutet till Golvbranschens Golvåtervinning
  • kan kretsloppsmärka ingående material
  • ger skötselråd till fastighetsförvaltaren för optimal golvekonomi

Här är Golvbranschens länkar till hållbar upphandling: 

Auktoriserat Golvföretag »
Hållbar upphandling av golvtjänster »
Golvbranschens Golvåtervinning »

Kretsloppsmärkning »

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156