Miab tilldöms skadestånd

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen

Nu har tvisten mellan Malmö kommun och Miab Facility Services fått sin rättsliga upplösning. Tingsrätten slår fast att Miabs städning av 93 förskolor i Malmö visserligen var undermålig, men inte tillräckligt dålig för att kommunen ge kommunen rätt att häva avtalet.

Nu tvingas Malmö kommun att betala ett skadestånd på två miljoner kronor till Miab för obetalda fakturor, rapporterar Lokaltidningen. 

Miab har städat förskolorna sedan januari 2016 och klagomålen på städkvaliteten kom nästan direkt eftet uppstarten. Enligt vad Rent redan rapporterat om anser Miab att Malmös förskoleförvaltning var fientligt inställd redan från början och klagade innan uppstarten ens var klar.

När städningen, trots klagomålen, inte blev bättre hävde kommunen avtalet, vilket Miab ansåg var obefogat och yrkade på skadestånd. Till det har också tillkommit ett skadeståndskrav på obetalda fakturor. 

Rätten anser att kommunen inte hade rätt att häva avtalet, men att Miab å andra sidan vunnit avtalet till ett så lågt pris att företaget omöjligt kunnat göra någon vinst. Alltså anses Miab inte ha lidit någon ekonomisk skada och nekas skadestånd.

Däremot tilldöms företaget alltså ett skadestånd på drygt två miljoner kronor för de fakturor som Malmö kommun inte betalat. 

Mer om: Miab | Miab/NCA


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Nu är det semester!

Nu tar cleannet.se semester och vi önskar alla läsare en riktigt skön sommar.

Jönköpings lokalvårdare lär sig svenska på arbetstid

Lokalvårdarna i Jönköpings kommun får lära sig yrkessvenska på arbetstid. Kursen är del i en större satsning på arbetsmiljön.

SM i fönsterputs – anmäl dig

De använder rot- och rutavdragen

Berendsen uppdaterar varumärket

Manuell desinfektion: ”Som att måla med osynlig färg”

Nyhetsbrev

Plus

SIV bättre än nya städstandarden för sjukhus

Den nya svenska standarden för sjukhusstädning ska höja hygiennivåerna i vården och motverka vårdrelaterade infektioner. Men nu får standarden kritik för att ställa lägre krav är Dansk hygienstandard och SIV-dokumentet.

Arkiv

Textilia vann Värmlands landsting

Textilia och landstinget i Värmland har tecknat avtal om textilservice åt landstinget i Värmland. Avtalet har ett värde på 25 miljoner kronor årligen och gäller i tre år med möjlighet till ett års förlängning.

Regeringskansliet nöjt med Miab

Regionservice i VG-regionen vill bli bästa arbetsgivaren

Regionservice i Västra Götalandsregionen har lyckats sänka sjukfrånvaron med 1,7 procentenheter på ett år, från maj 2017 till maj 2018.

Azita Shariati: Hållbarhet är lönsamt

Båstad tar hem städningen

Städarna jagar pallplatser

Orbotech blir med robot

Sista dagen för CBA-nomineringarna!

Amazonstädning på gång

1

Snart finns bakteriefria flygstolar

Gävle låter fler slåss om kakan

Plus

Azita leder med raka puckar och vänlig vilja

Gott ledarskap har blivit Azita Shariatis varumärke och gett henne flera utmärkelser. Hon har modet att titta bortom kön och ursprung för att hitta kompetenta chefer. Azita Shariati kallar det förändringsledarskap som lyfter lönsamheten.

1

Kvinnliga städare har svårast att få heltid

Dubbelt så många städare arbetade deltid under 2017 jämfört med arbetsmarknaden som helhet. Och de som jobbade allra mest deltid var kvinnliga städare.

Dimmat desinfektionsmedel når överallt

En metod att applicera desinfektionsmedel som når överallt. Kanske kan dimmaskinen Byoplanet i kombination med ett effektivt medel mot farliga bakterier, virus och sporer vara en lösning på mycket av sjukhussmittan.

Pythagoras förvärvat norska Evcon

Enkät om arbetsmiljön – bra start

Dags för höstens Clean & Facility

Clean & Facility-mässan är som vanligt full av nyheter och spännande föredrag. Anmäl dig redan nu så slipper du köa.

Nilfisk sålde kem- och redskapsdelen

Coor Finlands vd slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.19