23948sdkhjf

Glöm inte fira Städarens Dag!

På måndag är det den 4 december och då är det återigen dags i Sverige, Norge och Finland att fira Städarnas Dag. Passa på att samla personalen och gör något trevligt tillsammans. SBS uppmanar alla att skicka in bilder och visa hur just ni firar dagen.

I Enköping har städenheten tagit firandet till en helt egen höjd och har tillsammans med biblioteket skapat en utställning om svensk städhistoria. 

Städenheten på Örebro universitet har tryckt upp t-shirtar med texten "I'm a cleaner, what's your super mission?" till hela städpersonalen.

– Dessutom har vi lagt ut information om att vi firar städarens dag i personalrummen på alla institutionerna och den som vill kan pynta sin städvagn med loggan om Städarens Dag. Sedan ska vi på städenheten fira och äta smörgåstårta tillsammans, berättar städchefen Carina Boman Helgesson.

Städarens Dag firades för första gången i Sverige under förra året, men har funnits längre i framförallt Norge, som firat sedan 2002. Den första måndagen i december firas nu årligen Städarens Dag i Sverige, Norge och Finland.

I Finland, som hakade på Norges initiativ för några år sedan, har man till och med skapat en speciell bakelse dagen till ära.

Städbranschen Sverige (SBS), som tog initiativ till den svenska dagen, uppmanar alla att ta en selfie med temat ”Säg Hej till din lokalvårdare” och lägga ut på organisationens facebooksida. De 10 första belönas med en bok, lovar SBS.

Utöver det uppmanar SBS alla städbolag och städenheter att ta bilder och berätta hur ni firade dagen och skicka in det till info@stadbranschensverige.se eller lägg ut även det direkt på SBS facebooksida. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063