23948sdkhjf

NY-bor med toabiljett slipper knipa och köa

Med appen Rockaloo i telefonen kan nödiga New Yorkbor få gå på annars otillåtna toaletter. Allt man behöver göra för att frisersalonger, kaféer, varuhus och restauranger ska öppna sina toaletter för andra än sina kunder, är att via appen betala en avgift. Sedan är det bara att gå före i kön.

Med hjälp av GPS-teknik kan den nödiga finna den närmaste registrerade toaletten, när helst det tränger på. De allra flesta toaletterna kostar cirka 15 kronor att besöka, men några kostar bara 8 kronor och några få så mycket som 75 kronor.

Genom att visa kvittot på avgiften för personalen där toaletten finns, tillåts app-innhavaren använda toaletten och dessutom gå före i en eventuell toakö. 

Appen lanserades i augusti och idag har 130 butiker och andra verksamheter i New York anmält sig som partners till Rockaloo och fler strömmar till, enligt tidningen Time Out New York. Vinsten från toainkomsterna delas mellan Rockaloo och de anmälda partnerverksamheterna. En viss del går också till välgörande ändamål. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094