23948sdkhjf

Jönköping ger städbolag gult kort

Key to Comfort får en varning av Jönköpings kommuns socialförvaltning. Kommunen har upphandlat hemtjänst med hemstäd av företaget.

Socialförvaltningen i Jönköpings kommun har utrett förhållandena på städföretaget Key 2 Comfort, som enligt vad P4 Jönköping rapporterade om i våras erbjudit dåliga arbetsvillkor och mycket låga löner till minst tolv av sina anställda.

De anklagelserna har kommunen inte hittat några belägg för. Däremot visade utredningen att företaget lånat ut pengar i relativt stor omfattning till några av de anställda. Dessutom har bonusar delats ut enligt mycket oklara kriterier.

De två upptäckterna, tillsammans med ett inspelat och tydligt hotfullt samtal som en av företagets företrädare hade med en tidigare anställd, ligger nu till grund för att kommunen utfärdar en varning till företaget.

– Det inspelade samtalet ser vi givetvis mycket allvarligt på, säger biträdande socialdirektören Stefan Österström till P4 Jönköping.

Key 2 Comfort är medlem i Städbranschen Sverige, som granskade företaget efter P4 Jönköpings avslöjanden om påstådda slavlöner och publiceringen av det inspelade telefonsamtalet. Inte heller den kontrollen ledde till några belägg för att Key 2 Comfort skulle ha betalat löner långt under kollektivavtalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187