23948sdkhjf

Tre lag vann årets Stora FM-pris

Den första december delades årets Stora FM-pris ut i samband med IFMA:s branschkonferens Nordic Workplace. Tre studentlag fick i år dela på priset och den total prissumman på 100 000 kronor.


Juryn valde för första gången i tävlingens historia att i år låta priset delas lika mellan tre uppsatser med motiveringen att varje vinnare, utifrån sitt ämnesval, visar på den bredd som idag är FM-branschen. Juryn ansåg också att de tre uppsatserna håller en likvärdig akademisk kvalitet och belyser områden som är till stor nytta för FM-branschens utveckling.

En enhällig jury gav årets pris till:

Marcus Forsberg och Lukas Tådne vid Uppsala Universitet för uppsatsen "Effektivisering av materialhantering inom hälso- och sjukvård – En fallstudie på Barnonkologen, Uppsala Akademiska sjukhus".

Juryns motivering:

Effektivisering av materialhantering inom hälso- och sjukvård: Uppsatsen visar på stor utvecklingspotential inom sjukvården ur ett fm-perspektiv. Författarna presenterar konkreta förslag på hur stödverksamheten kan effektiviseras och på så sätt frigöra tid för patienterna.

Marcus Lindh och Filip Lindmark vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för uppsatsen "In house vs outsourcing – Organizing real estate management".

Juryns motivering:

I arbetet In house vs outsourcing granskas och påvisas kundrelation som en viktig faktor för val av in house vs outsourcing inom real estate management. Författarna utgår från relevanta teorier vilka tillämpas tillsammans med vetenskaplig metodik på ett förtjänstfullt sätt.

My Ambrén och Lena Johnsen vid Högskolan i Borås för uppsatsen "Aktivitetsbaserat arbetssätt – Hållbart om alla tar sitt ansvar" .

Juryns motivering:

Arbetet Aktivitetsbaserat arbetssätt bekräftar vikten av vidare debatt kring individuella behov i utformningen av aktivitetsbaserade arbetsplatser. Författarna visar att en estetiskt tilltalande arbetsplats är av större betydelse för välbefinnandet än för effektiviteten och konsumeras därmed i tanken snarare än fysiskt.

På ISS initiativ

Tävlingen Stora FM-priset instiftades 2013 av ISS, men är hela Facility Management-branschens pris. Priset delas ut en gång om året för att premiera de mest intelligenta och ny­tänkande akademiska uppsatserna på området.

Syftet med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen, med nya idéer som leder till höjd produk­tivitet och ökad effektivitet. Det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

ISS Sveriges vd Gary Kidd, som var årets prisutdelare, säger att priset är ett sätt för ISS att aktivt bidra till FM-branschens utveckling.

– Men det är också ett sätt för oss att öka attraktionskraften för vår bransch bland studenter på väg ut på arbetsmarknaden. FM-branschen har ju stor samhällsekonomisk betydelse och sysselsätter cirka 150 000 personer i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203